Нашият сайт ползва бисквитки! Молим ви да се запознаете с нашата Политиката за личните данни
Общи условия на сайта | Поверителност на личните данни | Бисквитки в сайтаКои коледни базари из Европа да посетим този декември и януари?

В миналата статия ви показахме нашите любими храни и напитки, които да пробвате на коледен базар. Вярваме, че сте огладняли доста и имате нужда от разходка до един от красивите градове, които сме ви подготвили в днешния списък.  До всеки от тях има директен полет от летище София. Представяме ви четири дестинации с известни коледни базари, в чиято магия да се потопите през месец декември!

 1. Виена 

 Виена е от тези градове, които асоциираме особено силно със зимата. Несъмнено коледните базари са главните виновници за това! Виена е град, който излъчва стил от всяка своя улица, така че не забравяйте да се насладите и на нейните забележителности, освен хапването и пийването. Основните забележителности , които трябва да видите, са катедралата Свети Стефан, дворецът Хофбург и къщата на Моцарт. Добрата новина е, че някои от най-известните базари се намират в близост до тези величествени места - например базарът, разположен на площада пред катедралата Свети Стефан и този на площада Мария Терезия.

 
 

 2. Франкфурт 

 Франкфурт е дом на един от най-известните коледни базари в света и неслучайно е в нашия списък. Градът оживява през зимните месеци с богата украса, коледни лампички и приказен аромат във въздуха. Коледният базар се намира на красивия площад Römerberg. Фенове ли сте на марципана? Ако да, то франкфуртския коледен базар ще ви изненада с уникални марципанови сладки, които се предлагат само там. След великото предколедно похапване не забравяйте да посетите и Франкфуртската катедрала, къщата на Гьоте, както и многобройните музеи, с които градът е известен.

 3. Мюнхен 

  Ето и още един град символ на Коледа! Мюнхен също приютява множество базари през зимните месеци. Най-известният от тях е разположен на централния площад - Мариенплац. На този площад може да намерите и Новото кметство, чиято часовникова кула разиграва пиеси с малки фигурки! Разходете се и в уличките покрай площада - там може да се натъкнете на дървени къщички, които предлагат занаятчийски ръчно направени подаръци, с които да зарадвате любимите си хора. Отбийте се и до катедралата “Света Богородица”, която е и символът на Мюнхен.


 
 

   

 4. Париж 

 Париж е символ на любовта - към половинката, към живота, към храната! Може би не е първият град, който ни идва на ум, когато говорим за зимни екскурзии и коледни базари, но Париж ни опровергава!  В града се появяват около 15-20 коледни базара, на които можете да намерите всички обичайни вкусотийки, както и френска улична храна. Един от най-известните базари, за който да се оглеждате след посещението си на Айфеловата кула и Триумфалната арка, е La Magie de Noël или “Магията на Коледа”. Намира се в градината на Тюйлери до Лувъра и е най-големият базар в Париж! Ежегодно той привлича повече от 13 милиона посетители всеки коледен сезон. Как да го намерите? Оглеждайте се за огромното виенско колело!


 

Желаем Ви вълнуващи и безаварийни пътешествия!


Предлагаме нещо повече от паркиране! Предлагаме спокойствие!


Екипът на Parko - Park & Go | Паркинг Летище София